browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Zeeschildpad legt eieren op strand.

Posted by on 27 januari 2017

Vrijdag, 27 januari 2017.

De dag begint bewolkt, maar na het ontbijt begint de zon voorzichtig door de wolken te komen. We kleden ons gauw om en gaan naar “onze” stoelen. Nel legt s morgens vroeg haar petjes op onze stoelen zodat wij om 7 uur de handdoeken kunnen neerleggen. Nog 4 nachten slapen/ 5 dagen van de zon genieten, en we vliegen weer terug naar huis. Als we in het zwembad zijn ziet Nel dat er iets op het strand aan de hand is. Een grote groep mensen staan in een cirkel om iets heen. We denken dat er iemand niet goed is geworden, en blijven in het zwembad. Later horen we dat vannacht een zeeschildpad eieren op het strand, in een kuil, heeft gelegd. Het waren 133 eieren zo groot als ping pong balletjes. Ze zijn heel voorzichtig uitgegraven en in een emmer gedaan. Ze worden naar Turtle Island of een nabij gelegen eiland gelijk gebracht. Het is heel ongebruikelijk dat een zeeschildpad op dit strand eieren legt.

We gaan even uit het water want we zijn rimpelig geworden. Nel gaat zich even omkleden in haar kamer en wij bestellen een cappuccino. Tegenwoordig zitten er 2 kleine koekjes bij. De vorige keer zat er nog een koekje bij. Ik denk dat er mensen zijn die hebben geklaagd, omdat het koekje zo groot was als een kruidnootje.

De zon brand behoorlijk en ik ga vrij snel het water weer in.
Joyce komt naar mij toe zwemmen en we hebben 3 uur in het water zitten babbelen. Echt een grappige vrouw, altijd heeft ze wel aparte dingen te vertellen. Ze heeft heel veel over de wereld gereist, alleen of met een vriendin.

Vanavond gaan we eerst wat drinken bij de Bamboo bar, en van daar uit kijken we wat het weer gaat doen. Blijft het droog, dan gaan we naar Cemera en anders eten we wat in de Bamboo bar.
Ondertussen kijken we naar het tennis op de tv. Het begint om zeven uur behoorlijk te waaien en we vrezen voor een regenbui.
We gaan hier wat eten. Het wordt een beefburger met frietjes. Al weken zeiden we dat we dat een keer willen eten in de Bamboo bar. Het was lekker om een keer te proberen. Voordat het gaat regenen komen we net op tijd het hotel binnen. Het was maar een kort buitje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *